10 Temmuz 2015 Cuma
GÜLLAÇ
Ramazanın olmazsa olmazları arasındadır Güllaç. Çeşitli tarifler var ama ben klassik tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemesi
10 Güllaç yapragı
2 litre süt
500 gr tozşeker
1 çorba kaşıgı gülsuyu
1 su bardagı dövülmüs ceviz
Süsleme için:
dövülmüs ceviz yada antepfıstıgı
kiraz şekerlemesi yada nar taneleri
1. 2 litre sütü tozşeker ile karıstırıp ısıtın. Tepsiye yerleştirilen her güllaç yapragını ılık süt ile ıslatın. 2-3 yaprakta bir dövülmüş ceviz serpiştirin.
2. Güllaç yaprakları bittiginde kalan sütü güllacın üzerine dökülür. Hazırlanan güllaç buzdolabında bekletilir. Sogunca dövülmüş ceviz yada antepfıstıgı, kiraz şekerlemesi yada nar taneleri ile süslenilir.
Afiyet olsun!
1 Temmuz 2015 Çarşamba
HURMALI TATLI
Malzemeler
350 gram hurma
1 su bardağı süt
200 gr Tereyağı
70 gr Şeker
1 çay kaşığı Tarçın
1 paket vanilya
bir tutam Tuz
yarim su bardağı Badem ( doğranmış )
200 gr Bisküvi ( ezilmiş )
yarim cay bardağı Kaju fıstığı ( doğranmış )
Hurmalari en az 1 saat sütte ıslatın ve iri iri dograyin .Bir tavada tereyagı eritin. Iri dogranmis hurmalari ilave edip kavurun. Son olarak tozşekeri ilave edin ve seker eriyene kadar karistirin. Sonra tarcin, vanilya ve bir tutam tuzu ilave edin. Bademleride ilave ettikten sonra atesden alin. Ezilmis bisküvileri ilave edip tekrar iyice karistirin.
Strec folyoya karisimi yayin ve rulo olarak sekil verin. Buzdolabinda bir saat bekletin, soguduktan sonra dilimleyin ve dogranmis kaju fıstığı ile süsleyip servis edin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)