Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ocak 2017 Cuma

GARNİTÜRLÜ TAVUK ŞİŞ

4 kişilik
Malzemesi:
2 tavuk göğüs fileto
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Garnitür için:
5 patates
2 soğan
yarım su bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kuru nane
tuz, karabiber

1. Tavuk etlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, tuz, karabiber, köri, pulbiber ve kekiği karıştırıp marinatı hazırlayın. Tavuk etlerini bu marinatın içinde 1-2 saat bekletin.
2. Garnitürü hazırlamak için; patatesleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Teflon tavaya bir kat patates bir kat soğan şeklinde, aralarına tuz ve karabiber serperek döşeyin. en üste nane serpip su ve sıvıyağ gezdirin. Kapağını kısık ateşte pişirin.
3. Tavuk etlerini marinatın içinden süzerek alın. Çöp şişlere zigzag şeklinde geçirip ızgarada pişirin. Hazırladığınız garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: